Over Angelina

Angelina van Kemenade kunstenaarr

Palatijn Rome

Opleiding

Angelina van Kemenade-van Nijnatten is geboren op 23 april 1982 te Hoeven. Inmiddels woont ze al weer ruim tien jaar in het Kempische dorp Reusel, samen met haar man en twee kinderen.

Al van kleins af aan is ze graag creatief bezig. Als kind kon ze dagenlang bezig zijn met tekenen en verhalen verzinnen. Na de Mavo heeft ze een opleiding SPW 4 Kinderopvang gevolgd. Tijdens deze opleiding heeft ze veel geleerd over de belevingswereld van kinderen. Iets dat goed van pas komt in haar verhalen. Na deze studie volgde nog een studie Beeldende kunst aan de academie voor kunst en vormgeving te ’s Hertogenbosch.

Tijdens haar opleiding was Angelina naast schilderen, ook veel bezig met schrijven en na haar opleiding is dit alleen maar meer geworden. Ze heeft verschillende schrijfcursussen en Workshops gevolgd om haar verhalen nog beter te kunnen vertellen.

Schrijven en meer…

Angelina schrijft voor verschillende doelgroepen, van kleuters tot Young Adult. Daarnaast illustreert ze. Haar favoriete genre is Fantasy. Dit is dan ook het genre waar het grootste deel haar verhalen zich in afspelen.

Naast schrijven en illustreren, schildert Angelina, ontwerpt ze websites en fotografeert ze. Ze heeft een passie voor reizen. Haar favoriete stad is Rome. De cultuur, de sfeer, de bezienswaardigheden en het eten. Pizza’s en cappuccino zijn twee specialiteiten die je geproefd moet hebben in Italie, daar zijn onze versies niks bij.

Wil je meer over Rome weten? Kijk dan op Angelina’s website over Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *