Halloween

Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar voor mij is Halloween een van de leukste feesten van het jaar. Een feest overgewaaid uit Amerika. Kinderen gaan verkleed de straat op, het liefst als griezels. Ze gaan langs de deur voor ‘Trick or Treat’ waarbij ze natuurlijk hopen op een snoepje en anders…

Sugarskull

Wat ik vooral leuk vind aan dit feest, is het schminken. Er kan zoveel op schminkgebied. Je kunt het heel eng maken, maar juist ook vrolijk. Halloween en vrolijk? Zul je misschien denken. Je leest het goed. Een sugar skull is een Halloween figuur, maar toch echt vrolijk. Het is een Mexicaanse schedel, in plaats van enge schaduwen en lijnen, maak je gebruik van fleurig kleuren, glitters en plakstenen.

Extra griezelig met SFX

Als het op griezelen aankomt, kan het met Halloween niet griezelig genoeg zijn. En dat kan van alles zijn, een heks, horror clown, vampier, weerwolf, maar hoe maak je ze nog griezeliger? Daar hebben ze SFX voor uitgevonden. Met wax, latex, smurrie en nepbloed creëer je wonden die perfect te combineren zijn met je horror design. Iets simpels waarmee je al heel snel een creepy effect kan creëren, zijn kleur lenzen en nepwimpers.

Heb je geen sfx materiaal of weet je niet hoe je dit moet gebruiken? Dan kan je natuurlijk ook met alleen schmink iets griezeligs maken.

Youtube tutorials

Ik vind het leuk om zelf ideeën te verzinnen voor mijn Halloween ontwerpen. Toch is het altijd handig om op youtube te kijken voor inspiratie en ideeën. Schmink en Grime heeft bijvoorbeeld een kanaal met heel veel tutorials op schminkgebied. Zeker als je iets wil doen met nep wonden, zijn ze een aanrader. Voor Halloween staan er verschillende leuke filmpjes tussen.

Schmink tutorials Schmink en Grime

Schminkwedstrijd

Speciaal voor Halloween hebben zij een schminkwedstrijd. Ik doe mee met onderstaande heks. Vind je hem ook leuk? Vergeet dan niet op mij te stemmen.

Stem op deze heks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *