Boekpresentatie

Zo zit je een hele week in spanning en zo is het al weer voorbij. Wat gaat de tijd toch snel, soms veel te snel. Gisteren was mijn boekpresentatie van: ‘Het boek dat niet mocht bestaan,’ in de bibliotheek van Reusel de Mierden. Voorafgaand had ik hier een kleurwedstrijd voor georganiseerd. Vol enthousiasme nam ik contact op met de scholen van de gemeente. Helaas werd mijn vraag voor het verspreiden van de kleurplaten onder de kinderen van groep 3, 4, 5, en 6 niet door alle scholen even enthousiast ontvangen. Gelukkig waren er vier scholen die wel meededen. Om toch de kinderen te bereiken van de scholen die niet mee wilde doen, lag er een stapel kleurplaten bij de bibliotheek en kon er via mijn site een kleurplaat gedownload worden.

Kleurwedstrijd

En toen werd het spannend. Wat als er niemand een kleurplaat had ingeleverd? Vrijdag ging ik met zwetende handen en een brok in mijn keel naar de bieb. Er waren kleurplaten ingeleverd, maar liefst 17, wow. Oké, van de ongeveer 300 die uitgedeeld zijn, is het misschien niet zoveel, maar toch meer dan ik had verwacht. Maandag kwam ik terug om ze op te hangen. 21 kleurplaten. De eerste prijs wist ik al. Een gesigneerd exemplaar van mijn boek. Twee kinderen zouden deze krijgen. Een kleurplaat gekleurd door een kind van groep 3 is nou eenmaal niet te vergelijken met een kind dat drie jaar ouder is en in groep 6 zit. Voor de tweede en derde prijs moest ik even snel winkelen en natuurlijk ook voor de ranja, snoep en het gebak.

Interview met de krant

De woensdag brak aan, nog meer zenuwen. Er waren wel 21 kleurplaten ingeleverd, maar wat als er niemand zou komen. Een kleurplaat inleveren is nou eenmaal geen garantie. En toen kreeg ik een mailtje van mijn uitgever Cocky wat het nog spannender maakte. Zij had een aantal kranten benaderd met een persbericht en Eindhovens dagblad had gereageerd. Zij wilde met mij een interview en ze zouden een fotograaf naar de boekpresentatie sturen. Omdat ze voor de middag geen redacteur beschikbaar hadden, werd het een telefonisch interview.

boekpresentatie

boekpresentatie 5

Boekpresentatie

Om twee uur kwam ik samen met mijn ouders en kinderen bij de bibliotheek aan. Er waren nog drie kleurplaten ingeleverd. Die moesten er natuurlijk ook bij, maar de kleurplaten hingen niet zo mooi meer. Iemand had de schotten waar de kleurplaten aan hingen verschoven. Mijn ouders hebben de kleurplaten snel bij het raam opgehangen en in de tussentijd verdeelde ik het gebak en drinken over de tafels. De touchscreen die ik van de bibliotheek mocht lenen, werd goed gezet, mijn usb stick met prezi presentatie aansluiten aan de touchscreen en ik was er klaar voor. Vijf voor half drie, slik niemand. Ik wachtte een paar minuten en gelukkig kwamen er toch wat mensen binnendruppelen. Een paar minuten over half drie begon ik. Eerst nog vol zenuwen, daarna ging het steeds beter. Het idee was een interactieve presentatie, maar dit bleek niet zo goed te werken. Ik stelde vragen aan het publiek, zoals ‘Wie heeft er wel eens een verhaal geschreven? Een opstel voor school bijvoorbeeld? Hoe zou je aan ideeën voor een verhaal kunnen komen? Wat doe je als je verhaal klaar is? Het publiek kon geen antwoorden bedenken. Gelukkig had ik wel een idee over wat ik kon vertellen. En natuurlijk heb ik ook een stukje uit het boek voorgelezen.

eerste prijs

Prijsuitreiking

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. De derde prijs, niet aanwezig, de tweede prijs niet aanwezig, eerste prijs? Nope. Het meisje van de mooiste kleurplaat was er en de andere eerste prijs kon wel uitgereikt worden.

Presentatie afgelopen, kleurwedstrijd geweest en mijn boek kon gesigneerd gekocht worden. Verschillende mensen vertrokken en de fotograaf van de krant kwam binnen. Tja, presentatie afgelopen. Jammer dat ze wat later was, maar geen probleem. Ik heb de presentatie gewoon nog een keer gedaan.

Al bij al kan ik terug kijken op een geslaagde presentatie met als aandenken een nieuwsbericht in het Eindhovens dagblad.

boekpresentatie 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *