E-books

Inmiddels heb ik aardig wat e-books op mijn naam staan, zeven staan er op Smashwords, één is te vinden op bol.com en negen zijn er te vinden op Amazon. Ik schrijf voor diverse doelgroepen, toch zijn de meeste e-books prentenboeken. Daarnaast heb ik een aantal informatieve e-books geschreven, o.a een reisgids voor Rome en een e-book over zindelijkheidstraining. Waarbij ik in de fictie boeken vooral mijn fantasie kwijt kan, kan ik in de non-fictie boeken mijn ervaringen goed kwijt.

Smashwords en Amazon

Met Smashwords ben ik begonnen, maar de laatste tijd plaats ik mijn boeken vooral op Amazon. De reden hiervoor is dat Amazon veel bekender is en ik daarmee een breder publiek bereik.

Een e-book maken is niet zo moeilijk. Zeker als je niet zoveel plaatjes gebruikt, is een goede kennis van word voldoende. De belangrijkste regel is, gebruik niet teveel opmaak. Hoe meer opmaak er in je bestand zit, hoe meer er mis kan gaan zodra je dit bestand upload in Amazon of Smashwords. Via Smashwords kun je een handige gratis gids downloaden waarin precies uitgelegd staat hoe je je word bestand moet bewerken om deze geschikt te maken voor Smashword. Ook voor Amazon is er genoeg uitleg te vinden over hoe je dit het beste aan kan pakken.

Wat prentenboeken betreft, voor Smashwords heb ik deze wel in Word gemaakt, maar Amazon heeft hier een handig programma voor. Je kunt je afbeeldingen in bijv. photoshop maken. Deze zet je in het programma en daar kun je dan de tekst bij zetten. Het programma dat ik eerste gebruikte hiervoor is kindle comic creator, later is Amazon met een nog veel beter programma gekomen kindle kids book creator. Het voordeel van deze gratis programma’s is dat je e-book er veel mooier uitziet en je op deze manier veel meer het idee hebt dat je een prentenboek hebt. Echter is er ook een nadeel. Je kunt geen links in het bestand verwerken. Met Word kan dit weer wel. Maar een niet klikbare tekstuele link naar bijvoorbeeld je eigen site kan natuurlijk altijd.

Smashwords heeft als voordeel dat je gratis een e-book kunt weggeven. Iets weggeven helpt bij het opbouwen van je publiek. Bij Amazon kan dit niet. Wat wel bij Amazon kan is een promotie waarbij je een paar dagen je boek gratis weg kunt geven.

Het verdwenen dorp

Gisteren heb ik een nieuw e-book gepubliceerd op Amazon: ‘Het verdwenen dorp.’ Dit vehaal heb ik geschreven voor de tweede editie van Gentasia. Helaas zijn er privé problemen bij de uitgever waardoor er veel onzekerheid is over deze wedstrijd en de daar bijhorende bundels. Om die reden heb ik het verhaal teruggetrokken. Maar om er niks mee te doen, dat is gewoon zonde. Het verhaal gaat over Bloesem een jong elfje. Haar dorp is gesloopt door mysterieuze wezens. De andere elven zijn verdwenen. Bloesem gaat op zoek naar hulp.

Voor dit verhaal heb ik word gebruikt, aangezien het voor mij meer een voorleesverhaal is, dan een prentenboek. Nieuwsgierig? Tot 12 januari is dit verhaal gratis te downloaden op Amazon.

Klik hier voor het verdwenen dorp

Nog een e-book

Binnenkort publiceer ik nog een e-book op Amazon. De Engelstalige vertaling van mijn Nederlandse boek: ‘Het boek dat niet mocht bestaan.’ Binnenkort hierover meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *