Even een update

Ik zie dat 23 juli de datum van mijn laatste blog is, dat is ruim twee maanden geleden. Hoogtijd voor een nieuwe blog, want ik zit niet stil en er is genoeg te melden.

Nieuwe prentenboeken

Allereerst iets over mijn nieuwe prentenboeken. Helaas is het niks meer geworden met Keycolours. Mijn drie inzendingen zijn niet uitgekozen. In eerste instantie een teleurstelling, maar uiteindelijk ga ik er vanuit dat er nou eenmaal minstens 27 inzendingen beter waren dan die van mij. Het enige wat ik vooral jammer vind, is dat er geen juryrapport is, al is het maar een regeltje dat genoeg verteld waarom jou verhaal niet goed genoeg was. Uiteindelijk gaat zo’n wedstrijd niet alleen om te winnen (ook al is dat natuurlijk wel leuk), voor mij is het ook een leerproces.

En wat nu? Weggooien die handel? Nee, natuurlijk niet. Ik heb inmiddels 1 verhaal naar drie uitgevers gestuurd. Bij alle drie afgewezen, twee met een standaardafwijzing, één had er nog iets aan toe te voegen en zeker die ene afwijzing zie ik als positief. Het is een goed verhaal, maar te standaard. Zeker in prentenboekenwereld zijn ze op zoek naar die verhalen die er uitspringen en meer zijn dan alleen goed. Ook al is het een afwijzing, ik ben er toch blij mee. Ik weet nu in ieder geval dat het verhaal goed is. Deze inzending ligt te wachten op de volgende stap en het kan twee richtingen op. De ene kant zijn de volgende drie uitgevers die er misschien wel genoeg in zien om het uit te geven, de andere kant is Amazon.

En daar is waar de komende maanden in ieder geval drie van mijn prentenboeken komen. ‘Mus is ziek,’ staat er nu al weer een jaar op en doet het aardig met ongeveer twee verkopen per maand. Inmiddels staat er al weer een maand een tweede prentenboek van mij er bij. Dit prentenboek is in het Engels vertaald en deze week kan hij gratis worden gedownload. Dus voor wie interesse heeft in een gratis e-book

Link naar a place for Melody

Het kan nog tot 3 oktober en dan is mijn gratis weggeefactie weer voorbij.

Eén verhaal van de drie Keycolours inzendingen komt zeker op Amazon. Net als Mus is ziek, is ook dit een Spin verhaal. Het laatste verhaal wat binnenkort op Amazon verschijnt, is wederom een Spin verhaal. Dit verhaal is al eerder gepubliceerd in het boek ‘Nog lang en gelukkig,’ dat werd uitgegeven voor de Dag van de duurzaamheid. Omdat het best veel werk is, om elke keer de illustraties te maken, heb ik voor dit verhaal een illustrator ingehuurd.

En daarmee komt dus één inzending voor Keycolours in ieder geval op Amazon, de tweede weet ik nog niet en de laatste inzending, die wil ik eerst verder uitschrijven voor ik beslis wat daarmee gaat gebeuren.

Fantasy strijd Brugge

Keycolours is niet de enige wedstrijd waar ik aan meegedaan heb. Ik heb ook aan Fantasy strijd Brugge en de Paul Harland Prijs meegedaan. Van de laatst genoemde zal in Februari ergens de uitslag komen. De uitslag van Fantasy strijd Brugge kwam afgelopen zondag. Ik moet toegeven dat ik hoge verwachtingen van mijn inzending had. Er is een bundel uitgegeven met de 25 beste verhalen van de in totaal 259 inzendingen. Ik vond het dan ook jammer dat mijn verhaal uiteindelijk hier niet bij zat. Hij is nummer 104 geworden. Maar echt ontevreden ben ik ook niet. Wat cijfers betreft kom ik gemiddeld uit op een zeven met als hoogste cijfer een 8,1 en als laagste een 6. De commentaren zijn over het algemeen heel lovend. En dan kan ik alleen maar de conclusie trekken dat het niveau van de ingestuurde verhalen echt hoog heeft gelegen.

Bij deze citeer ik de twee mooiste commentaren:

‘Aangrijpend en degelijk uitgewerkt.’

‘Verrassend verhaal dat me tot het einde op het verkeerde been zette.’

Ook al is mijn verhaal niet geselecteerd en heeft het de top 100 net niet gehaald, van zulke commentaren ga je toch even blozen. Nieuwsgierig naar dit verhaal? Sorry ik ga hem niet publiceren. Niet omdat ik hem niet goed vind, maar omdat ik er meer plannen mee heb. Toen ik dit verhaal vlak voor de uitslag nog eens doorlas bedacht ik me dat het een mooie proloog zou kunnen worden voor een veel groter verhaal en mocht het passen in het woordenlimiet zou het in de toekomst een inzending voor de Paul Harland Prijs of Fantastels kunnen zijn. Voorwaarden bij beide wedstrijden is alleen wel dat verhalen niet van tevoren gepubliceerd mogen worden. De inzendingen zijn nou eenmaal anoniem.

Andere wedstrijden

Dan zijn er nog twee wedstrijden waar ik aan meedoe. Schrijf & Huiver, de eerste tien pagina’s, synopsis en motivatie zijn op tijd ingestuurd en het is afwachten tot in November de uitslag komt. Hoor ik bij de eerste tien dan heb ik tot mei om het verhaal uit te werken tot een verhaal van 80.000 tot 100.000 woorden. Word ik niet uitgekozen, heb ik meer tijd om het verhaal verder uit te werken.

Het is de laatste dag van september, morgen is het de eerste dag van oktober en oktober is de maand van Fantastels. Heel deze maand kan er ingestuurd worden. En de planning is om minstens één verhaal op te sturen en als het met de deadline lukt misschien drie verhalen.

Vervelen hoef ik me zeker niet en ook al blog ik misschien even niet, er is zeker nog genoeg te doen op schrijfgebied. Als de Fantastels voorbij is, kan ik weer verder met het verzinnen en uitwerken voor de volgende editie van de Paul Harland Prijs. Al meerdere keren heb ik iets gehoord over een Vlaams filmpje dat voor mij een interessante wedstrijd kan zijn. De planning is dat ‘Het boek dat niet mocht bestaan,’ Maart 2015 uitkomt bij Zilverbron. De redactie heb ik nog niet ontvangen, maar aangezien 2015 niet lang meer duurt, zal ook deze binnenkort komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *