Het boek dat niet mocht bestaan

De tijd gaat snel en soms lijkt het zelfs of deze vliegt. En dat geldt zeker voor mijn boek wat over een paar maanden al uitkomt. ‘Het boek dat niet mocht bestaan,’ stond gepland voor Maart 2015, een maand geleden kreeg ik een mailtje van Jos (uitgever en redacteur van mijn boek) er is geschoven met de planning en mijn boek komt al in Februari. En dan gaat de tijd ineens snel. Eerst ben je maanden bezig met je verhaal, je stuurt het naar verschillende uitgevers en bent maanden in spanning, tot het verlossende antwoord, Zilverbron heeft interesse.

Tussen het ondertekenen van het contract en het uitbrengen zit een jaar en drie maanden. In die tijd, die toen nog zo lang leek, heb ik niet stil gezeten. Ik heb verschillende korte verhalen geschreven voor Gentasia, de Paul Harland Prijs en voor Fantastels. Prentenboeken uitgewerkt voor Keycolours en deze later geplaatst op Amazon. De laatste maand heb ik een begin gemaakt aan een volgend lang verhaal voor Young adults en gisteren kreeg ik een nieuw idee voor een vervolg verhaal voor ‘Het boek dat niet mocht bestaan,’ maar eerst deel 1. Inmiddels is het december, nog een paar weken en we sluiten 2014 af en dan komt Februari ineens heel dichtbij.

Het idee

Het idee ontstond toen ik naar de film Stardust keek, een film uit 2007. Het verhaal ontroerde mij en het idee om iets te doen met een ster die gevallen en gevonden moest worden, leek me wel iets. Maar een verhaal schrijven dat al bestaat, dat is niet mijn ding. Ik wil toch echt mijn eigen verhalen schrijven.

Een uitgewerkt idee had ik niet. Soms heb je van die verhalen dat het hele plot al in je hoofd zit en sommige schrijvers maken zelfs al een geraamte van hun verhaal. Bij mij ontstaan de verhalen tijdens het schrijven. Soms heb ik het plot al aardig in mijn hoofd, soms is het verhaal niet meer dan idee. ‘Het boek dat niet mocht bestaan,’ is zeker zo’n verhaal dat tijdens het schrijven, met slechts een idee, ontstaan is.

Het eerste begin van dit verhaal heb ik in 2007 geschreven. Toch is het niet zo dat ik jaren met dit verhaal bezig ben geweest. Het begin was er, maar het verhaal heeft jaren lang in een stoffig hoekje van de computer gelegen, wachtend op het moment dat ik er weer mee zou beginnen. In 2012 pakte ik dit verhaal weer op. Ik had zin om te schrijven en een gevoel dat dit wel eens een heel goed verhaal zou kunnen worden.

Het proces

Eind 2012 en begin 2013 stond in het teken van schrijven. De eerst versie was klaar en in deze versie stond de ster Sterre, als een klein meisje met haar in de vorm van een ster, voor het raam. Ze klopte aan en Myrthe deed open. Sterre had haar hulp nodig. Ze moest sterrenstof zoeken om ervoor te zorgen dat ze weer bij naar haar zusjes in de hemel kon schitteren. De eerste versie was te ingewikkeld en al snel bleek dat Sterre, die zo belangrijk leek, teveel een bijrol had en eigenlijk weinig aan het verhaal toevoegde. Sterre is helemaal geschrapt en zonder haar is het verhaal een stuk beter.

Ik was blij met de tweede versie die ik geschreven had, maar voor ik deze naar uitgevers stuurde, ging ik op zoek naar proeflezers. Geen makkelijke opgave als je een onbekende schrijver bent en het om een verhaal van meer dan 20.000 woorden gaay. Uiteindelijk heb ik twee proeflezers gevonden , mijn man Patrick en Leen Lefebre. Leen heeft ook een boek uit laten geven bij Zilverbron, Arendsjong. Zowel Patrick als Leen hadden nog aardig wat verbeterpunten. Na deze verwerkt te hebben, kon het manuscript opgestuurd worden. En zo heeft ‘Het boek dat niet mocht bestaan,’ een bestaan gevonden. De komende maanden zal ik dan ook veel bezig zijn met dit boek. Met het redigeren en de promotie.

Het boek dat niet mocht bestaan

Het boek dat niet mocht bestaan is een fantasy verhaal voor de jeugd (10+). Als Myrthe op een dag een boek krijgt van haar oma kan ze niet wachten tot ze hem kan lezen. Als ze het boek open slaat ziet ze een vreemd mannetje. Dit mannetje neemt haar mee naar zijn wereld. Een wereld in handen van een gemene heks. Zal het haar lukken om de weg terug naar huis te vinden? Zal de wereld van de Sterrenmannetjes eindelijk verlost worden van de heks Krenjara? En hoe zit het met Grompfel?

Wil je alvast kennismaken met Sterrenland, de wereld van de Sterrenmannetjes waar Myrthe terecht komt? Download dan gratis op Smashwords reisgids naar Sterrenland.

s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *