Illustrator of schrijver

Vroeger wilde ik altijd iets met tekenen doen. En ook al schilder ik tegenwoordig elke woensdagavond bij de Rietpen, dat tekenen is ver naar de achtergrond verdwenen en ik hou me meer bezig met schrijven. Toch blijft het kriebelen. Na een aantal prentenboeken op Smashwords en Amazon gezet te hebben, wil ik meer met illustreren gaan doen.

Mijn allereerste prentenboek maakte ik op de SPW met nog drie andere klasgenoten. Iemand schreef het verhaal, ik maakte de tekeningen en weer anderen kleurden de tekeningen in. Van de tekendocent kreeg ik een groot compliment over mijn tekeningen. Hij vond dat ik meer moest doen met illustreren. Toch deed ik dat niet. Wat er gebeurd is? De kunstacademie, klinkt misschien raar, maar je leert er niet je tekentechnieken verbeteren en een paar extreem kritische docenten later, was ik mijn liefde voor het tekenen kwijt.

Jaren later begon het te kriebelen. Ik hoorde over de illustratorendagen bij Clavis. Een paar maanden ben ik bezig geweest met het vullen van mijn portfolio. Helaas vonden ze mij niet goed genoeg. Ze zagen zeker talent, maar nog niet voldoende ontwikkeld. Mij werd de vraag gesteld wat ik wilde, wilde ik de tante zijn die leuke tekeningen maakt of wilde ik meer. Mijn antwoord was toen dat ik zeker meer met illustreren wilde. Ik vertelde dat ik ook verhalen schreef en kreeg het advies om me te focussen. Richten op één ding. Ik koos voor het schrijven.

En dan zijn we weer een paar jaar later en weer begint het te kriebelen. Eerst kwam ik de wedstrijd Keycolours tegen en daarna de illustratie wedstrijd van Lemniscaat. Een mooie gelegenheid om meer te gaan doen met het illustreren. Inmiddels heb ik mijn illustratie doelen gesteld. Voor Keycolours heb ik inmiddels twee verhalen geschreven. Deze ga ik beide uitwerken met illustraties. Voor Lemniscaat heb ik vandaag mijn laatste illustratie gemaakt.

Het blijft spannend. Zeker met dat stemmetje dat zegt, ben je wel goed genoeg? Zijn anderen niet beter? Een stemmetje dat ik zoveel mogelijk probeer te negeren. Gewoon proberen en wie weet. De illustraties plaats ik nog een keer op mijn site, maar nu nog niet. Voor beide wedstrijden mag er niks openbaar gemaakt worden. Voor wie vast een voorproefje wil, ik kan nog wel een paar proeflezers gebruiken. Beide prentenverhalen zijn geschreven voor kleuters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *