Schrijfwedstrijden en meer

Eén ding is zeker, ik sta niet stil op schrijfgebied en ook op het gebied van illustreren hou ik me eigen goed bezig. Ik doe mee met verschillende wedstrijden waarvan de deadline bij de meeste inmiddels verstreken is, maar waar de uitslag nog niet van bekend is.

Schrijfwedstrijden

  • Gentasia, omdat ik bij de eerste inzendingen hoor weet ik dat mijn verhaal geplaatst zal worden in de bundel voor kinderen. Deze bundels zal, net zoals de bundels voor jongeren en volwassen in Augustus gepubliceerd worden. Morgen zal (als het goed is) definitief bekend gemaakt worden welke verhalen de bundels gehaald hebben.
  • llustratiewedstrijd Lemniscaat, van deze wedstrijd is de uitslag al langer bekend. Van de ruim 600 inzendingen zijn tien inzendingen geselecteerd en helaas niet die van mij. Maar ik moet zeggen dat ik niet alleen veel, maar ook sterke concurrenten had.
  • Illustratiewedstrijd Kluitman, bij deze wedstrijd werd er gevraagd een drietal illustraties te maken bij het verhaal van Isa Hoes en haar dochter Vlinder. Een mooie kans als beginnend illustrator. De deadline is verstreken, maar de uitslag is nog niet bekend. Ook van het aantal inzendingen is niks bekend gemaakt.
  • Fantasy strijd Brugge, ook van deze wedstrijd is de deadline verstreken en over mijn inzending ben ik zeer tevreden. Ik denk dat het een goede kans maakt om op de shortlist te komen. Maar of ik gelijk heb? Dat zal eind september pas blijken.
  • Key Colours, in het reglement stond dat je met zoveel inzendingen mee mocht doen als je wou en daar heb ik gebruik van gemaakt. Maar liefst drie prentenboek verhalen met illustraties heb ik die kant opgestuurd. De deadline is nog niet geweest, maar gezien het werk wat ik met die verhalen heb gehad, blijft het bij die drie. En voor de uitslag zal ik tot begin oktober moeten wachten.
  • Kinderverhalen wedstrijd van Inclusive works, voor deze wedstrijd heb ik één verhaal ingezonden en ook hier is de deadline nog niet verstreken, tot 31 augustus kan er ingezonden worden. Ik weet niet of je met meer verhalen mee zou mogen doen, maar ik hou het op één. Ik moet zeggen dat ik het een hele uitdaging vond om met zo weinig woorden een verhaal te schrijven waarin opa/oma en de multiculturele samenleving een rol moeten spelen. Uitslag zal november 2014 komen.
  • Paul Harland Prijs, net als vorig jaar heb ik ook dit jaar met twee verhalen meegedaan. Voor mijn idee zijn de verhalen een stuk beter dan die van vorig jaar, maar of de voorselecteurs en jury dat ook vinden zal nog moeten blijken. De uitslag zal pas ergens in februari bekend worden gemaakt.

Manuscript

En in afwachting van al die uitslagen ben ik behoorlijk zenuwachtig. Eigenlijk zou ik niet mee moeten doen met die wedstrijden veel te zenuwslopend, maar het houdt je wel lekker bezig en met elk verhaal dat je schrijft ben je weer een ervaring verder.

En om nou te zeggen dat het schrijven van een manuscript en opsturen naar een uitgever minder zenuwslopend is. Nou niet bepaald, tijdens de wedstrijd voor Keycolours heb ik een vierde verhaal geschreven, eigenlijk was dit mijn derde verhaal, maar het verhaal dat ik daarna schreef vond ik beter bij de wedstrijd passen. Het verhaal dat ik naar een uitgever heb gestuurd is een apart verhaal, waar ik zelf heel tevreden over ben, maar waarbij het niet makkelijk zal zijn een uitgever te vinden. Juist vanwege het aparte. Twee uitgevers hebben het dan ook al afgekeurd, vrij snel naar mijn mening. Na een halve dag kreeg ik al een nee te horen en dan vraag ik me af hoe goed ze het bekeken hebben. Van uitgever drie ben ik nog in afwachting, maar ik heb het verhaal vorige week pas opgestuurd en kan nog wel wat geduld opbrengen. Mocht ook deze uitgever het niet willen uitgeven, dan ga ik er een e- (prenten)boek van maken en op amazon plaatsen.

Nieuw e-book

sterrenmannetjeEn over e-boeken gesproken. Maandag heb ik een nieuw e-book op Smashwords geplaatst, ‘Reisgids naar Sterrenland.’ Deze reisgids neemt je mee naar het land van de Sterrenmannetjes en is een voorloper op mijn boek ‘Het boek dat niet mocht bestaan,’ dat Maart 2015 via Zilverbron uit zal komen. Deze reisgids is gratis te downloaden en een mooie manier om alvast kennis met Sterrenland te maken.

En of ik het komende maanden rustig zal hebben? Ik heb genoeg om me eigen mee bezig te houden. Ik ben bezig met een eerste verhaal voor Fantastels en als het lukt wil ik deze keer met twee of misschien zelfs drie verhalen meedoen. Daarnaast wil ik nog meer verhalen gaan schrijven over de Sterrenmannetjes. Deze zullen ook gratis op Smashwords te downloaden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *