Sint pakt uit

De pepernoten liggen al weer een paar weken in de winkel en het grote speelgoedboek ligt bij de meeste in huis. Kortom over pakweg een maandje verwelkomen wij de goede Sint weer in ons land. Speciaal voor dit feest heeft uitgeverij Mira Loves Books, het boek Sint pakt uit gemaakt. Dit boek gevuld met Sinterklaasverhalen van verschillende auteurs en illustraties van verschillende illustratoren, is niet alleen een aanrader om tijdens deze periode uit voor te lezen, maar je steunt er ook een goed doel mee.

Het Vergeten kind

Het vergeten kind is opgericht door Dinand Woesthoff, de stichting stond toen nog bekend als de Guusje Nederhorst Foundation. De stichting wilt zich vooral in zetten voor kinderen in Nederland die om wat voor reden dan ook thuis niet kunnen opgroeien en daarom in een opvangcentra voor kinderen wonen. In 2014 besluiten zij de naam te veranderen in ‘Het vergeten kind.’

Illustraties

Toen Raymond, uitgever van Mira Loves books, mij vroeg of ik voor één van de verhalen illustratie wilde maken, kon ik geen nee zeggen. Het illustreren ligt momenteel bij mij op de achtergrond, ik ben meer bezig met schrijven. Een mooie gelegenheid om die penselen, in het geval van deze illustratie zijn ze digitaal, tevoorschijn te halen. Bovendien vind ik het een mooi doel om te steunen.

Mijn illustraties staan bij het verhaal De rijmpiet die niet kan rijmen van Ina van der Beek. Het is best lastig als je als enige piet van de Rijmpieten familie niet kan rijmen, maar dat wordt wel van je verwacht.

Sint pakt uit is o.a. te koop via bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *