Verhaal ideeën

Ineens komen ze in je hoofd geplopt. Soms was je iets aan het lezen, kijken of met iemand aan het praten, maar soms komen ze zomaar midden in de nacht je hersenpan in geslopen. Ze blijven je achtervolgen, net zolang tot je begint met schrijven.

Een tijdje terug wist ik nog niet of ik wel mee ging doen met de PHP dit jaar. Niet omdat het geen leuke wedstrijd is. Het is zeker een leuke wedstrijd om mee te doen en het blijft een uitdaging om hoger te eindigen dan vorig jaar. Maar met al die andere projecten waarmee ik bezig ben, was het voor mij de vraag of het wel ging lukken. Zoals het er nu naar uitziet is het antwoord: ‘Ja.’ Dankzij die heerlijke ideeën die rond blijven dwalen in mijn hoofd, wachtend tot ik ze op schrijf. En zeker gezien de deadline die zowel voor de PHP als voor Keycolours in de zomermaanden ligt, moet het lukken om met minstens één verhaal en misschien zelfs twee mee te doen aan de PHP en twee prentenboeken voor Keycolours.

Andere schrijfwedstrijden zijn daarentegen van mijn lijstje geschrapt. De kans dat ik nog met Insomnia meedoe is vrij klein geworden. Ik had een verhaal geschreven en zeker, het was leuk om eens een poging te doen om een thriller te schrijven, maar helaas het verhaal werd alles behalve enthousiast ontvangen door de proeflezers. En of het voldoende in de sfeer van Allan Poe is? Daar werden grote vraagtekens bij gezet. Natuurlijk hoef ik me daar niks van aan te trekken. Ik heb nog tot april de tijd, genoeg tijd om het verhaal opnieuw te schrijven. Maar eerlijk gezegd vind ik het gewoon leuker om met de prentenboeken voor Keycolours bezig te zijn.

En dan is daar nog de Fantasy Strijd van Brugge. Ook daar wilde ik aan meedoen en ook hierbij heb ik redenen om hem van mijn lijstje te schrappen. Het probleem is het woorden aantal. 1500 woorden, zijn vrij weinig voor een goed verhaal. En met het verhaal waar ik nu mee bezig ben telt de inleiding inmiddels iets over de 1500 woorden. Maar wie weet, als er nog een idee binnen komt sluipen wat zich perfect leent voor zo’n kort verhaal?

Maar wat als ik toch in tijdsnood kom en het verhaal (of de verhalen) zijn niet op tijd af voor de PHP? Dan is er nog altijd de Fantastels. Aan schrijfwedstrijden is gelukkig, in tegenstelling tot tijd, geen gebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *