Waanzinnige plannen

ATijdens de Paul Harland Dag was er een boekenmarkt. Alle Nederlandse fantasy, sience fiction en horror schrijvers konden tijdens deze dag hun boek aanbieden. Zo ook Marcel van Driel, schrijver in verschillende genres, schrijver van waanzinnige plannen. Eerder die dag had hij een presentatie gegeven, waarin hij over dit boek vertelde. Het trok mijn aandacht en ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken om het te kopen.

Ik ben ergens halverwege en hoe interessant ik het boek ook vind, ik merk ook dat ik niet helemaal zijn doelgroep ben. Het boek richt zich op mensen die al jarenlang met plannen rondlopen, maar deze niet verwezenlijken. En daar zit het verschil. Ik heb plannen, stap uit mijn comfort zone en voer ze uit.

Mijn waanzinnige plan voor dit moment is het maken van een prentenboek. Al toen ik vier was, riep ik dat ik tekenares wil worden. Op mijn twaalfde wist ik het zeker, ik wordt illustratrice van kinderboeken. Natuurlijk heb ik dit al eerder gedaan en deze op Smashwords en Amazon geplaatst, maar toch wil ik er meer mee. Een prentenboek uitgegeven bij een reguliere uitgever. Eentje die niet alleen digitaal is, maar ook in boekvorm.

Soms merk je gewoon dat als je een plan hebt, er van alles op je pad komt dat je aanmoedigt om het plan uit te voeren. Kansen die je gewoon niet kan laten liggen. Eerst kwam ik Keycolours tegen. Een tweejaarlijkse schrijf en tekenwedstrijd voor prentboeken georganiseerd door Clavis. Het verhaal is af en de idee schetsen zijn gemaakt. Nu nog een paar proeflezers, de schetsen goed uitwerken en drie tekeningen helemaal uitgewerkt.

Vandaag kwam ik de tweede wedstrijd tegen. Deze wordt georganiseerd door Lemniscaat en is net zo interessant als Keycolours. Met zoveel leuke wedstrijden moet het toch lukken? En anders is amazon nog één (of twee) Nederlandstalig prentenboek rijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *