Personages

Myrthe

Myrthe woont bij haar moeder en broertje Job. Haar ouders zijn gescheiden toen ze zes was en haar vader ziet ze 1 keer in de twee weken in het weekend. Meer kan niet, omdat hij te ver weg woont.

Ze is dol op haar oma en komt regelmatig thee drinken. Op een dag krijgt Myrthe een boek van oma. Dat vindt ze als boekenliefhebber helemaal geweldig.
 
 
 
 

Gijs

Gijs copyGijs is een stoere nuchtere jongen. Hij woont nog maar net in hetzelfde dorp als Myrthe samen met zijn ouders en broer en zus. Zij zijn naast de oma van Myrthe komen wonen. Gijs houdt van avontuur en is graag buiten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grompfel

Grompfel copyGrompfel is een Sterrenmannetje en woont in Sterrenland. Over het algemeen zijn Sterrenmannetjes vriendelijk en behulpzaam, maar Grompfel is niet zoals de anderen. Hij is jaloers en doet er alles aan om belangrijk te zijn. Grompfel kiest de kant die hem het beste uit komt. Zijn naam dankt hij aan het feit dat hij vaak gromt.

Als hij praat, zegt hij geen ik als hij over zichzelf heeft, maar zijn eigen naam. Niemand weet waarom hij dit doet, misschien hoort hij zijn eigen naam gewoon graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *